اسناد افشاشده از پنتاگون نشان می دهد که امریکایی ها چگونه به جاسوسی از رقبا و متحدان خود می پرداختند و چگونه یک عضو ناتو با گروه شبه نظامی واگنر همکاری نظامی داشت

جاسوسی بدون استثنا

محمدحسین لطف الهی، روزنامه اعتماد
مجموعه ای از اسناد محرمانه پنتاگون و سرویس های امنیتی در امریکا که از سوی فرد یا افرادی ناشناس در شبکه های اجتماعی منتشرشده تصویر جدیدی از جنگ اوکراین ارایه می کند؛ اینکه ایالات متحده تا چه اندازه توانسته در نیروهای نظامی و سرویس اطلاعاتی روسیه نفوذ کند و جاسوسی های واشنگتن چگونه علاوه بر دشمنان امریکا، دامن نزدیک ترین متحدان ایالات متحده را نیز می گیرد.
در حالی که مقام های ارشد امریکایی در روز شنبه 8 آوریل در تلاش بودند تا منشا درز اطلاعات به شدت محرمانه که در اینترنت منتشر شده را پیدا کنند، جزییات دقیق موجود در این اسناد بسیاری از مقام های امریکایی و همچنین مقام های دیگر کشورهای دشمن یا متحد امریکا را نیز شگفت زده کرده است.
بررسی ها نشان می دهد بخش بزرگی از این اسناد که به موضوع جنگ اوکراین می پردازد و اطلاعاتی حیاتی نظیر قابلیت های رزمی ارتش اوکراین در آنها ذکر شده است برای ارایه به ژنرال مارک میلی، رییس ستاد کل نیروهای مسلح امریکا و دیگر مقام های ارشد نظامی آماده شده اما به گفته مقام های پنتاگون، این اسناد در اختیار سایر پرسنل و کارکنانی که مجوزهای امنیتی لازم را داشتند نیز قرار می گرفت.
بخش دیگری از اسناد که تجزیه و تحلیل های آژانس های اطلاعاتی ایالات متحده پیرامون روسیه و چند کشور دیگر را شامل می شود ثابت می کند که امریکایی ها چطور خصوصی ترین گفت وگوهای مقام های ارشد کشورهای دوست و دشمن خود را شنود می کنند و از چه فناوری های جدید و ناشناخته ای برای کسب اطلاعات بهره می برند.
تصاویر ده ها صفحه از این اسناد در فاصله روزهای 28 فوریه و 2 مارس در دیسکورد، یک پلتفرم چت که گیمرها بیشتر از آن استفاده می کنند، منتشر شده است. بر اساس گزارش ان پی آر، یک کاربر در سروری به نام «Wow Mao» این تصاویر را منتشر کرده و جستجو ها در خصوص یافتن این کاربر هنوز به نتیجه نرسیده است.

جنگ اوکراین
در اسنادی که به موضوع جنگ اوکراین بازمی گردد، ارزیابی های دقیقی از وضعیت میدان جنگ از سوی امریکایی ها مشاهده می شود. برای مثال در 23 فوریه، یک ارزیابی امریکایی ها عملیات روسیه در منطقه دونباس را «یک کارزار فرسایشی» توصیف می کند که «به سوی بن بست» پیش می رود و مسکو را در دستیابی به هدف تسخیر کل این منطقه تا پایان سال 2023 ناکام خواهد گذاشت.
این ارزیابی ها با اطلاعات به دست آمده از طریق «ماهواره های NRO»، نسل جدیدی از ماهواره های مادون قرمز که اطلاعات زیادی از آنها در دسترس نیست و اطلاعاتی که رابط ها منتقل می کنند، پشتیبانی می شود و شامل جزییات دقیقی از جمله حجم آتش توپخانه روسیه و تلفات نیروهای دو طرف هم می شود.
این واقعیت که امریکا از منابع متعددی اطلاعات جمع آوری می کند بر کسی پوشیده نیست، اما مقام های امریکایی اظهار نگرانی کرده اند که افشای اسناد جدید ممکن است باعث شود روس ها برخی از راه های جمع آوری اطلاعات را ببندند. به عنوان مثال در اسناد مربوط به 23 فوریه از «ویدیوهای Lapis» نام برده شده که مقام های آگاه آن را یک سیستم ماهواره ای پیشرفته توصیف می کنند که امکان تصویربرداری دقیق تر و بهتر از اشیا روی زمین را فراهم می کند. روس ها حالا با اطلاع یافتن از این سیستم می توانند از طریق ابزارهای جنگ الکترونیک و پارازیت مانع از استفاده دوباره امریکایی ها از آن شوند.
اسناد مذکور همچنین نشان می دهند جامعه اطلاعاتی ایالات متحده چنان نفوذ عمیقی در ارتش روسیه دارد که می تواند قبل از حملات به اوکراین هشدار دهد و نقاط قوت و ضعف نیروهای روسی را به طور قابل اعتمادی ارزیابی کند.
در یک نمونه، تنها در یکی از اسناد کاملا آشکار است که امریکا می دانست وزارت دفاع روسیه در یک روز و تاریخ مشخص قصد حمله به دو هدف مشخص را دارد و همچنین آگاه بود که ارتش روسیه به حمله به ده ها تاسیسات از جمله زیرساخت های انرژی در اوکراین آماده می شود.
در بخشی دیگر از اسناد می توان دریافت که امریکایی ها در GRU سرویس اطلاعاتی ارتش روسیه نیز نفوذ دارد و از تصمیم این سرویس برای راه اندازی یک کارزار پروپاگاندا در آفریقا آگاه است. این کارزار قصد داشت که از رهبران حامی روسیه حمایت کرده و نفوذ ایالات متحده و فرانسه در آفریقا را یک اتفاق بسیار منفی نشان دهد. بی اعتبار ساختن ولودیمیر زلنسکی، رییس جمهور اوکراین در میان افکار عمومی آفریقا از طریق رسانه های آفریقایی یکی دیگر از اهداف این کارزار به شمار می رفت.
در یکی از نمودارها تعداد تلفات ارتش اوکراین 71 هزار کشته برآورد شده که با آمارهای دولتی اوکراین تفاوتی چشمگیر دارد. این نمودارها تعداد کشته شدگان ارتش روسیه را بین 16 هزار تا 17 هزار و 500 نفر برآورد می کند.

همکاری شبه نظامیان واگنر با ترکیه
اسناد مذکور حاوی اطلاعاتی است که نشان می دهد گروه شبه نظامی واگنر که در اوکراین مشغول مبارزه به نفع روسیه است و وظیفه تامین برخی کاستی های نظامی روسیه را برعهده دارد، به دنبال خرید تسلیحات از ترکیه، یکی از اعضای ناتو بوده است.
بر اساس این داده ها، یکی از اعضای ارشد واگنر در اوایل فوریه برای تامین تجهیزات مورد نیاز این گروه در اوکراین و مالی با مخاطبانی از ترکیه دیدار کرده است. آسیمی گویتا، رییس جمهور موقت مالی هم پیشنهاد داده بود که مالی می تواند این تجهیزات را از ترکیه دریافت کرده و در اختیار گروه واگنر قرار دهد.
همکاری نظامی گروه شبه نظامی واگنر با ترکیه به عنوان یکی از اعضای ائتلاف ناتو -که هنوز مشخص نیست در چه مرحله ای قرار دارد - در حالی اتفاق می افتد که آنکارا در ماه های گذشته به طور جدی مانع از پیوستن سوئد به ائتلاف ناتو شده است.

چین و ایران
در این اسناد آمده است که حملات اوکراین به خاک روسیه می تواند از نگاه چین فرصتی برای معرفی ناتو به عنوان نیروی مهاجم به روسیه باشد. آژانس های اطلاعاتی امریکا همچنین معتقدند در صورتی که اوکراین ضربات چشمگیری به عمق خاک روسیه با تسلیحات اعضای ناتو یا ایالات متحده وارد کند، چین از این مساله به عنوان توجیهی برای تسلیح روسیه در آینده بهره خواهد برد.
چنانچه از اسناد افشا شده بر می آید، امریکایی ها همچنین به طور جدی برنامه هسته ای ایران را پیگیری می کنند، به بررسی دقیق اسناد و گزارش های آژانس بین المللی انرژی اتمی می پردازند و بر این باورند که ایران با توسعه تجهیزات تلاش دارد ذخایر اورانیوم غنی سازی شده خود را افزایش دهد. در یک گزارش نیز به بررسی آزمایش یک موشک بالستیک کوتاه برد از سوی ایران پرداخته شده است.

جاسوسی از دوستان
یکی از نکات قابل توجه در این اسناد جاسوسی ایالات متحده از کشورها و رژیم هایی است که به عنوان متحدان نزدیک ایالات متحده شناخته می شوند. در این اسناد مذاکرات شورای امنیت ملی کره جنوبی در خصوص درخواست امریکا برای ارسال تسلیحات به اوکراین با جزییات وجود دارد. کره جنوبی اصرار دارد که مشتری نهایی این تجهیزات امریکا باشد اما مقام های ارشد این کشور از جمله وزیر خارجه پیشین و مشاور امنیت ملی پیشین رییس جمهور کره جنوبی معتقدند ممکن است امریکا این موضوع را اجرا نکند و مستقیما تجهیزات را برای اوکراین بفرستد. در این گزارش آمده است که رییس جمهور کره جنوبی نگران فشارهای بایدن برای کمک به اوکراین بوده و مایل نبود سیاست عدم تجهیز طرف های جنگ را کنار بگذارد. در نهایت اما دولت کره جنوبی برنامه ریزی می کند تا 330 هزار گلوله توپ را به لهستان بفروشد و لهستان این تسلیحات را به اوکراین منتقل کند.
از سوی دیگر در بخشی دیگر از اسناد نوشته شده است که رهبران ارشد سرویس جاسوسی موساد در ماه فوریه از مقامات این سرویس و شهروندان اسراییلی نسبت به اعتراضات علیه اصلاحات قضایی نتانیاهو و محکومیت آن حمایت کردند. مداخله مستقیم موساد - به عنوان سرویس جاسوسی که اجازه مشارکت در امور داخلی را ندارد - علیه سیاست های رژیم اسراییل یک نوع آشکارسازی مهم و حایز اهمیت تلقی می شود. همچنین این افشاگری که ظاهرا به دنبال جاسوسی امریکا علیه «نزدیک ترین متحد» خود در خاورمیانه منتشر شده، می تواند موجب شعله ور شدن بیشتر ناآرامی های سیاسی در رژیم اسراییل شود.
ناتان ساش، محقق اسراییلی در موسسه بروکینگز گفت: اگر چنین چیزی درست باشد، تغییر و تحول عظیمی توسط رهبر موساد شکل گرفته و اسراییل را در موقعیتی بی سابقه قرار می دهد. این مساله نشان می دهد که ائتلاف نتانیاهو تا چه اندازه اسراییل را تحت فشار گذاشته و چه خطرات بالایی به دنبال دارد.
موساد روز یکشنبه 9 آوریل به درز اطلاعاتی محرمانه مبنی بر شورش این سرویس جاسوسی رژیم اسراییل علیه اصلاحات قضایی نخست وزیر این رژیم، واکنش نشان داد. به گزارش العربی الجدید، سرویس جاسوسی اسراییل (موساد) در بیانیه ای دست داشتن در تظاهرات علیه طرح جنجالی اصلاحات قضایی کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم را تکذیب کرد. موساد در بیانیه ای کوتاه در این باره نوشت: «چنین گزارش هایی کاملا دروغ و پوچ هستند.»

 
کد مطلب : 252
http://ecovatan.ir/vdccaiqi82bqp.la2.html
نام شما
آدرس ايميل شما