این موضوع با گزارشی که پیش تر، توسط محققان امنیت آنلاین وابسته به رصدخانه اینترنت استنفورد منتشر شد، تا حدودی مطابقت دارد که در آن گزارش داده هزاران حساب مشکوک، مربوط به بخشی از یک عملیات اطلاعاتی دولتی هستند که بسیاری از آنها از چهره های واقعی انسان استفاده می کنند. او آنها را که توسط هوش مصنوعی شناسایی شده بود «جعل عمیق» نامگذاری کرد. اما گزارش استنفورد به طور قطعی اکانت های ساختگی را به سنتکام گره نمی زند یا لیست کاملی از حساب های توئیتر ارائه نمی دهد. این حساب ها، حساب هایی بودند که به عنوان فردی عادی و در برنامه عملیات روانی پنتاگون فعالیت می کردند.
با وجود اینکه توئیتر ادعا می کند مداخله ای در محتوای خود نمی کند و فضای سالمی را بدون اعمال سیاست های خاص دنبال می کند، اما مدارک جدید و افشاشده نشان می دهد که آنها در پشت صحنه از شبکه حساب های رسانه های اجتماعی و شخصیت های آنلاین ارتش امریکا که فیک هستند، استفاده کرده و از آنها به عنوان ابزاری برای انحراف افکار عمومی استفاده می کند. توئیتر با محافظت ویژه از این حساب ها، آنها را به درخواست دولت امریکا در لیست سفید قرار داده است. پنتاگون از این لیست و شبکه تولید شده برای شکل دهی افکار عمومی در کشورهایی چون یمن، سوریه، عراق، کویت، روسیه، چین و... استفاده کرده و می کند.
حساب ها در ابتدا به طور آشکارا خود را وابسته به دولت ایالات متحده امریکا نشان دادند، اما پس از آن پنتاگون مدل تاکتیکی خود را تغییر داد و شروع به پنهان کردن وابستگی خود به برخی از این حساب ها کرد؛ حرکت به سمت نوعی دستکاری عمدی پلتفرم که اگرچه مدیران توئیتر از این حساب ها آگاه بودند، اما آنها را تعطیل نکردند، بلکه اجازه دادند سال ها فعال بمانند. هر گروه از این اکانت ها با زبان ملیت موردنظر (عربی، فارسی، روسی و...) خود را معرفی کرده که بر اساس آن، مخاطبانی از کشور خاص را هدف قرار می دادند.
طبق مدارک یافت شده، در سال 2017، ناتانیل کالر، یک مقام رسمی که با فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) کار می کرد، از توئیتر درخواست کرد تا فهرستی از حساب های عرب زبان لیست سفید را برای تقویت پیام های خاص در اختیار آنها بگذارد.
کالر در درخواست خود یک صفحه گسترده با 52 حساب را منظور کرد. او برای 6 حساب کاربری از جمله یک حساب کاربری که برای پخش اطلاعیه ها درباره حملات هواپیماهای بدون سرنشین امریکا در یمن استفاده می شود، درخواست خدمات ویژه کرد. این حساب کاربری که در حال حاضر حذف شده، تاکید کرده بود که حملات هواپیماهای بدون سرنشین ایالات متحده دقیق بوده و تروریست ها کشته شده اند نه غیرنظامیان، و حمله امریکا و عربستان سعودی به شورشیان حوثی در آن کشور را ترویج می کرد.
سایر حساب های موجود در این فهرست بر تبلیغ شبه نظامیان مورد حمایت امریکا در سوریه و پیام های ضد ایرانی در عراق متمرکز بود. اگرچه بسیاری از حساب ها روی یک موضوع متمرکز باقی ماندند، برخی دیگر از موضوعی به موضوع دیگر منتقل شدند. برای مثال، یکی از حساب های کاربری امسال از پیام رسانی در مورد حملات هواپیماهای بدون سرنشین در یمن در سال 2017 به ارتباطات متمرکز بر دولت سوریه تغییر محتوا داد.
گزارش های داخلی نشان می دهند در همان روزی که سنتکام درخواست خود را ارسال کرد، اعضای تیم توئیتر به یک شرکت داخلی که برای مدیریت دسترسی کاربران مختلف استفاده می شود، رفتند و یک برچسب معافیت ویژه برای حساب هایی که در لیست سفید هستند، اعمال کردند. یکی از مهندسان توئیتر گفت که قبلا هرگز این نوع برچسب را ندیده بود، اما پس از بررسی دقیق گفت که اثر برچسب برای لیست سفید اساسا امتیازات توئیتر را بدون چک آبی به حساب می آورد.
این حساب ها همگی حساب هایی به زبان های مختلف منتسب به ایالات متحده امریکا بوده که در مورد مسائل امنیتی مرتبط توئیت می کنند و وابستگی به دولت ایالات متحده را حذف کرده اند؛ به معنایی لیست سفید وابستگی خود به امریکا را حذف کرد.
به نظر می رسد که این موضوع با گزارشی که پیش تر، توسط محققان امنیت آنلاین وابسته به رصدخانه اینترنت استنفورد منتشر شد، تا حدودی مطابقت دارد که در آن گزارش داده هزاران حساب مشکوک، مربوط به بخشی از یک عملیات اطلاعاتی دولتی هستند که بسیاری از آنها از چهره های واقعی انسان استفاده می کنند. او آنها را که توسط هوش مصنوعی شناسایی شده بود «جعل عمیق» نامگذاری کرد. اما گزارش استنفورد به طور قطعی اکانت های ساختگی را به سنتکام گره نمی زند یا لیست کاملی از حساب های توئیتر ارائه نمی دهد. این حساب ها، حساب هایی بودند که به عنوان فردی عادی و در برنامه عملیات روانی پنتاگون فعالیت می کردند.
به عنوان نمونه برخی از این حساب های جعلی که پیام های پنتاگون را بدون وابستگی به ارتش امریکا منعکس می کردند بر ایران متمرکز شده که «امنیت آب عراق را به خطر انداخته و آب این کشور را با کریستال پر می کند». برخی دیگر از این ادعاها ترویج بر برداشت اعضای بدن پناهندگان افغان توسط جمهوری اسلامی است.
یکی دیگر از اکانت هایی که کالر درخواست کرده بود در لیست سفید قرار دهد، توسط محققان شناسایی شد که به نظر می رسید از یک عکس جعلی برای پنهان کردن هویت واقعی آن استفاده می کرد.بیوگرافی جدید این حساب ادعا می کرد که حساب او منبعی بی طرفانه از نظرات و اطلاعات است و ترجمه عربی آن به این گونه است: «به خدمت به عراقی ها و اعراب اختصاص دارد». این حساب کاربری، قبل از تعلیق در اوایل سال جاری مرتبا پیام هایی را در توئیتر منتشر می کرد که ایران و دیگر دشمنان امریکا از جمله شورشیان حوثی در یمن را محکوم می کرد.
یکی دیگر از حساب های سنتکام، که محتوای ضدایرانی و ضدداعش را با تمرکز بر مخاطبان عراقی منتشر می کرد در بیوگرافی، خود را از «وابسته به سنتکام» به یک عبارت عربی تغییر داد که «نبض فرات» نام گرفت.
توئیتر بعد از رسوایی های خود به طور ظاهری متعهد شد که تمام تلاش های تبلیغاتی و اطلاعات نادرست دولتی را تعطیل کند و هرگز استثنای آشکاری برای ایالات متحده قائل نشود.
اما این گزافه گویی های مسئولان توئیتر تنها برای فریب مخاطبان بود و آنها دقیقا از این فضا برای حمله به دشمنان خود استفاده می کنند؛ به معنایی توئیتر در بطن خود با سیاست های پنتاگون همراهی کرده و با شعار دادن سعی می کند که خود را از اتهامات آتی تبرئه کند.
برای مثال، در سال 2018، توئیتر از تعلیق گسترده حساب های مرتبط با تلاش های تبلیغاتی مرتبط با دولت روسیه خبر داد. دو سال بعد، این شرکت به بستن تقریبا 1000 حساب کاربری به دلیل ارتباط با ارتش تایلند افتخار کرد.
طبق اسناد، برای اعمال چنین اقداماتی، مدیران فیس بوک و توئیتر توسط وکلای ارشد پنتاگون برای شرکت در جلسات توجیهی طبقه بندی شده در یک مرکز اطلاعات محفظه ای حساس، دعوت شدند که برای جلسات بسیار حساس استفاده می شود.
یوئل راث، رئیس بخش اعتماد و ایمنی توئیتر اعلام کرده که فیس بوک یک سری مکالمات بین رهبر ارشد حقوقی خود و وزارت دفاع انجام داده که بر اساس آن، وزارت دفاع امریکا تمایل شدیدی برای همکاری با توئیتر در قالب مذکور نشان داده است.
جیم بیکر، معاون مشاور عمومی توئیتر گفته که به نظر می رسد پنتاگون، به طور بالقوه به دنبال پنهان کردن مسیرهای خود بوده است.
در سال 2019 قانونگذاران قانونی را تصویب کردند که اشاره ای به ماده ای از قانون مجوز دفاع ملی دارد؛ مبنی براین که به طور قانونی عملیات روانی مخفیانه ارتش را در تلاش برای مقابله با روسیه، چین و سایر دشمنان خارجی تایید می کند.
در سال 2008 فرماندهی عملیات ویژه ایالات متحده درخواستی را برای ارائه «محصولات و ابزارهای نفوذ مبتنی بر وب در حمایت از اهداف استراتژیک و بلندمدت دولت ایالات متحده» مطرح کرد. این طرح، تلاش برای ایجاد سایت های خبری آنلاین بود که برای به دست آوردن اذهان عمومی در نبرد برای مقابله با نفوذ روسیه در آسیای مرکزی و تروریسم جهانی اسلامی طراحی شده اند.
آنها از برنامه هایی به نام «WebOps» که توسط یک پیمانکار دفاعی اجرا می شود، برای ایجاد هویت های آنلاین ساختگی برای مقابله با تلاش های شبکه های تروریستی که امریکا نامگذاری کرده، استفاده کرده اند.
در راستای افشا سازی عملیات های توئیتر، یکی از کارمندان سابق از استخدام روزنامه نگاران سابق پرده برداشت که در یک ساختمان اداری عمومی حومه شهر فعالیت می کردند.
فعالیت آنها به گونه ای است که سنتکام، فهرستی را که عنوان مبارزه با تروریسم دارد به منظور پشتیبانی از روایت های فرماندهی نظامی تهیه می کند و می خواهند ما روی آنها تمرکز کنیم؛ به آنها دستور داده شده که هر محتوا را با یک هدف نظامی خاص برچسب گذاری کنند. به گفته او، به طور کلی، اخباری که آنها ایجاد می کنند، همیشه به گونه ای ساخته می شدند که اهداف پنتاگون را به دقت منعکس می کردند.
جامعه نظامی و اطلاعاتی ایالات متحده مدت هاست که استراتژی شخصیت های آنلاین جعلی و اشخاص ثالث را برای تقویت برخی روایات در کشورهای خارجی دنبال می کند. ایده این است که یک پورتال خبری فارسی زبان با ظاهری معتبر یا یک زن محلی افغان نفوذ طبیعی بیشتری نسبت به یک بیانیه مطبوعاتی رسمی پنتاگون خواهد داشت. بر اساس دستورالعمل های نظامی، تلاش های تبلیغات آنلاین نظامی و فعالیت های اینترنتی وزارت دفاع باید علنا دخالت ایالات متحده را تایید کند، مگر در مواردی که فرمانده رزمنده معتقد است که به دلیل ملاحظات عملیاتی امکان پذیر نخواهد بود. این روش، تنها برای عملیات در «جنگ جهانی علیه تروریسم» یا زمانی که در سایر دستورات وزیر دفاع مشخص شده باشد، مجاز است.