کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

اروپا، قربانی بازی آمریکا

روزنامه رسالت

10 بهمن 1401 ساعت 16:12


بررسی یک نظرسنجی در اروپا نشان می دهد افزایش هزینه های زندگی ناشی از جنگ اوکراین، بحران انرژی، افزایش تورم و همه گیری ویروس کرونا به بزرگ ترین نگرانی های حدود نیمی از مردم اتحادیه اروپا تبدیل شده است.بر اساس تازه ترین نظرسنجی «یوروبارومتر» وابسته به کمیسیون اروپا، در حال حاضر 45٪ از مردم اروپا با میزان درآمد شخصی خود مشکل دارند. علاوه بر این 46 ٪ از اروپایی ها نیز اذعان دارند که استانداردهای زندگیشان درنتیجه بحران های پیش آمده کاهش یافته است. درعین حال تنها 39٪ انتظار دارند در سال جاری شاهد کاهش استانداردهای زندگی در اروپا باشند.

 اختلاف طبقاتی در اروپا
کشورهایی که بیشترین کاهش استاندارد را در زندگی خود احساس کرده اند به ترتیب قبرس، یونان، مالت، فرانسه، پرتغال هستند و مردم کشورهای شمال اروپا به ترتیب سوئد، دانمارک، و فنلاند بیشترین رضایتمندی را از درآمد خود داشتند.نگران کننده ترین بخش این نظرسنجی این است که 30 درصد از پاسخ دهندگان گفته اند گاهی برای پرداخت صورت حساب های ماهانه خود مشکل دارند و 9٪ می گویند اکثرا این طور است. بار دیگر یونان و بلغارستان به ترتیب با 86٪ و 64٪  بیشترین سهم را از جمعیتی که این نوع سختی را پشت سر می گذارند گزارش می کنند. این نظرسنجی نشان می دهد 56٪ از اروپایی ها نسبت به اقدامات اتخاذشده در سطح اتحادیه اروپا برای مقابله با افزایش هزینه های زندگی ابراز نارضایتی کردند و این نارضایتی در مورد اقدامات دولت های ملی 64٪ بوده است. درمجموع 93 درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی گفته اند که نگران بحران هزینه های زندگی، ازجمله افزایش قیمت مواد غذایی و انرژی هستند. فقر 82٪، تغییرات آب و هوایی 81٪ و گسترش احتمالی جنگ اوکراین به کشورهای همسایه81٪ از دیگر نگرانی های شهروندان اتحادیه اروپا هستند.

 خطرات بالقوه در اروپا
 تقریبا سه چهارم شرکت کنندگان در این نظرسنجی عنوان کرده اند نگران احتمال خطر یک حادثه هسته ای هستند، نگرانی ای که با صحبت های مقامات کاخ  کرملین تقویت شده است.بر اساس این نظرسنجی بیشتر مردم اروپا موافق کمک های اتحادیه اروپا به اوکراین بودند به طوری که سوئد با 97٪، فنلاند 95٪، هلند 93٪ و دانمارک 92٪ با این کمک ها موافق بودند  و تنها در اسلواکی با 49 ٪، یونان 48 ٪ و بلغارستان 48٪ این حمایت ها به زیر 50 درصد می رسد. بااین وجود هنگامی که در مورد پیامدهای گسترده تر جنگ از شرکت کنندگان سوال پرسیده شد، 65٪ از همه افراد موردبررسی گفتند که مطمئن نیستند که زندگی شخصی شان تحت تاثیر آن قرار نگیرد.نتایج نظرسنجی یوروبارومتر که پنج شنبه 12 ژانویه توسط پارلمان اروپا منتشر شد، بر اساس بیش از 26 هزار مصاحبه رودررو بین اکتبر تا نوامبر 2022 در تمامی 27 کشور عضو انجام شده است.علاوه بر هزینه زندگی و جنگ روسیه و اوکراین، شرکت کنندگان در این نظرسنجی به سوالاتی درباره انتخابات پارلمانی 2024 اروپا نیز پاسخ دادند.سهم کسانی که تصویر مثبتی از اتحادیه اروپا دارند از 52٪ در ماه می به 47٪ در نوامبر کاهش یافته است. درعین حال 62 ٪ درصد عضویت کشورشان در اتحادیه اروپا را خوب می دانند و در مقابل 10٪  از آن راضی نیستند. بااین حال، بیش از نیمی از پاسخ دهندگان (51٪) می گویند همه چیز در اتحادیه اروپا در جهت اشتباه پیش می رود و فقط کمتر از یک سوم اعتقاددارند که همه چیز در جهت درست پیش می رود.

 بدبینی هایی که پررنگ ترمی شود
این بدبینی ها در مرزهای ملی حتی عمیق تر می شود به طوری که 62٪ از شهروندان اتحادیه اروپا می گویند که همه چیز در کشورشان در مسیر اشتباه پیش می رود.در یک چرخش جالب 63٪ از شرکت کنندگان ادعا می کنند که همه چیز در زندگی شخصی آن ها در مسیر درست پیش می رود که منعکس کننده ناهماهنگی شدید بین محیط خانه و چشم انداز سیاسی است.افرادی  در لوکزامبورگ با 82٪ ایرلند 80٪ و سوئد 80٪ بیشترین رضایت را از وضعیت فعلی زندگی شخصی خوددارند، درحالی که در رومانی با 49٪  لهستان 47٪ و پرتغال 46٪ رضایت کمتری از زندگی شخصی خوددارند.اکثر اروپایی ها (57٪) نسبت به آینده اتحادیه اروپا خوش بین هستند و 39٪ خود را نسبتا یا بسیار بدبین توصیف می کنند. فرانسه، قبرس و یونان تنها کشورهای عضو اتحادیه اروپا هستند که بیشترین نگاه بدبینانه را نسبت به آینده  اتحادیه اروپا دارند.

 تناقضات رفتاری اروپائیان ادامه دارد
طی روزهای اخیر، سیگنال های متناقضی از سوی اروپائیان در قبال سرنوشت جنگ اوکراین مخابره می شود. مقامات فرانسوی از یک سو، پیوستن اوکراین به ناتو را غیرممکن دانسته و از سوی دیگر، بر استمرار جنگ میان مسکو و کی یف تاکید می کنند.میان تصمیم سازان حوزه سیاست خارجی آلمان و انگلیس نیز تناقضات معناداری در قبال این جنگ وجود دارد که بیانگر تعارض ایده آل ها و واقعیات در قبال چنین منازعه تمام عیاری است. واقعیت این است واشنگتن و لندن به عنوان دو بازیگر آتلانتیکی فعال، دیگر بازیگران اروپایی را وارد یک منازعه طولانی مدت و فرسایشی کرده اند. بدون شک، روسیه تا زمانی که نسبت به عدم گسترش ناتو به شرق اطمینان نداشته باشد، جنگ را متوقف نخواهد کرد. از سوی دیگر، تصمیم سوئد و فنلاند مبنی بر عضویت در پیمان آتلانتیک شمالی، به طور طبیعی مولد تنش های دیگری در شمال روسیه خواهد بود که به طور طبیعی 27عضو اروپایی ناتو(با احتساب سوئد و فنلاند 29عضو اروپایی) را درگیر خواهد کرد. اصرار دولت های بایدن و جانسون بر تبدیل کردن اوکراین به یک گره کور ژئواستراتژیک در منطقه آسیای میانه و اروپا هزینه های راهبردی زیادی را متوجه بازیگران اروپایی خواهد کرد که البته محاسبه آن از عهده دولت های سردرگم فعلی در قاره سبز برنمی آید.

 بدترین نسل سیاستمداران اروپایی 
به نظرمی رسد اروپائیان بار دیگر در حال قربانی کردن منافع ملی و حتی منافع امنیت جمعی خود در مسیر خواسته های واشنگتن هستند. در سال 2014 میلادی، اتحادیه اروپا که از همان ابتدا دل خوشی نسبت به شکست انقلاب نارنجی اوکراین و حضور ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهور شرق گرای این کشور در قدرت نداشت، با دریافت پالسی خطرناک از سوی آمریکا، بازی نافرجام دیگری را در کی یف کلید زد. وقوع درگیری های خونین در اوکراین و از دست رفتن کنترل این کشور توسط یانوکوویچ و تبدیل شدن کی یف به کانونی از آتش و خون، نتیجه این بازی مداخله جویانه بود. هیچ گاه در طول دوران پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابقه نداشت مقامات روسی به صراحت از تقابل نظامی با اروپا در صورت گسترش ناتو به شرق سخن به میان آورند اما با تبدیل اوکراین به میدان جنگ، دیگر منازعه نظامی میان روسیه-اروپا از یک احتمال بعید به احتمالی ممکن رسیده است. 


کد مطلب: 206

آدرس مطلب :
https://www.ecovatan.ir//note/206/اروپا-قربانی-بازی-آمریکا

اکووطن
  https://www.ecovatan.ir/